Co można zrobić z pieczarek?

Pieczarki to bardzo popularne grzyby, które są elementem naszej codziennej kuchni. Nie każdy jednak wie, co takiego można z nich przygotować. A zrobić można wiele, zaczynając od prostych potraw, a kończąc na niezwykle skomplikowanych daniach. Pieczarki najlepiej jest podsmażyć na patelni z cebulką i dodać odrobinę soli. Tak przygotowane nadają się do wielu różnych rzeczy. Możemy je dodać do zapiekanek czy do tostów. Możemy także przygotować z nich pyszny ciemny sos pieczeniowy. Z tych grzybów można także ugotować pyszną zupę, która zachwyci wszystkich domowników. Ciekawą formą przystawki są wielkie gotowane pieczarki z pysznym nadzieniem w środku. Może to być starty ser, przyprawy i majonez z dodatkiem żółtka kurzego jajka. Możliwości jest mnóstwo. Miejmy nadzieję, że uda nam się docenić dobro, jakie płynie z posiadania pieczarek w naszej kuchni. Niektórzy lubią pieczarki surowe, inni dodają je do ryb oraz do mięs, jako świetny aromatyczny dodatek. Pieczarki mają niewątpliwie wiele zalet, trzeba je tylko odkryć.